Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Bloemkool
  6. Bloemkool of romanesco met romige knoflookkruidensaus en serranoham

Bloemkool of romanesco met romige knoflookkruidensaus en serranoham

Door: pwiggers

  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 31-10-2018

Ingrediënten 2 personen


1 romanesco of kleine bloemkool (broccoli kan ook)
zout, peper
10 gram (room)boter
1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd of geperst
plm. 50 gram Serranoham in smalle reepjes gesneden (Parmaham kan ook)
75 gram roomkaas met kruiden (liefs boursin of paturain)
scheutje melk of witte wijn
1 eetlepel gehakte peterselie


Verder heb je nodig


Pan voor de groente
koekenpan
vergiet

Romanesco (groene bloemkool-zie foto) met serranoham in een kruidenroomsaus

Ook lekker met broccoli


Romanesco (groene bloemkool, zie foto) vinden we veel lekkerder dan de gewone witte bloemkool. De smaak wijkt niet veel af, maar je proeft hier "echte bloemkool".
De romanesco wordt op dezelfde manier schoongemaakt en gekookt als de gewone bloemkool.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de romanesco en verdeel deze in roosjes.
Kook de romanesco in water met zout beetgaar (afhankelijk van de grootte plm. 6 tot 8 minuten).
Laat de kool goed uitlekken in een vergiet.

Smelt de boter in de Koekenpan.
Bak hierin de gesnipperde knoflook even aan. Voeg de de reepjes Serranoham toe en bak deze even mee.
Laat de kruidenroomkaas hierop smelten.
Verdun de saus iets met een scheutje melk of witte wijn.
Roer de gehakte peterselie door de saus.
Maak de saus op smaak met peper.

Doe de goed uitgelekte romanesco in een schaal.
Verdeel de saus over de romanesco.

Tags, , , , ,

Serveertip

Lekker met gekookte of gebakken aardappelen.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top