Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Ovenschotel met rosbief, sjalotten, paprika en aardappel

Ovenschotel met rosbief, sjalotten, paprika en aardappel

Door: wilmiewillemse

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-10-2018

Ingrediënten 3 personen


- 500 gram rosbief
- vloeibare braadboter
- 2 el oregano blaadjes (vers of gedroogd)
- peper en zout
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 2 rode (punt)paprika's
- 10 sjalotjes
- scheut rode wijn



Jaaaa de tijd voor de heerlijk geurende ovenschotels is weer aangebroken
Een lekker stuk rosbief is uit de oven het lekkerste en om het makkelijk te maken kun je er meteen de aardappel en groenten erbij doen.

TIP: Als er een stuk(je) rosbief overblijft kun je hier de volgende dag prima een carpaccio mee maken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Schil de aardappelen, kook ze en giet ze af.
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Bestrooi het vlees met peper en zout en braad het rondom op een hoog vuur kort aan. Haal het vlees uit de pan en leg het midden in een Ovenschaal en bestrooi het met de oregano. Leg de in stukken gesneden paprika en voorgekookte aardappel er rondom heen.
- Fruit in het bakvet van het vlees de sjalotjes in 5 minuten bruin en blus af met de wijn. Laat even inkoken en giet dan over paprika's/aardappelen.
- Braad het geheel 20 minuten in de oven.
- Haal het vlees dan uit de oven en laat het 10 minuten, afgedekt onder aluminium folie, buiten de oven rusten.
- Als het vlees ligt te rusten zet je de groenten nog een paar minuten op grillstand.
- Snijd het vlees daarna in dikke plakken en serveer het met het mengsel uit de ovenschaal.

Tags, , , , , , ,

Serveertip

Lekker met een frisse salade erbij.

Bron

Boodschappen, in eigen keuken gemaakt en aangepast.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top