Balletjes van everzwijn met gepekelde groenten

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-10-2018
  • Balletjes van everzwijn met gepekelde groenten

    Balletjes van everzwijn met gepekelde groenten

    Balletjes van everzwijn met gepekelde groenten

Makkelijk en origineel wildgerecht met een lekkere saus en heerlijk gepekelde groentjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ei
2 sjalotten
3 eetlepels boter
1 eetlepel Luikse siroop
2 dl bruin bier
1 takje verse tijm
peper
zout
1/2 raap
1 gele wortel
1 paarse wortel
5 g bieslook
500 g everzwijnstoofvlees
30 g koude boter in blokjes
3 eetlepels appelazijn
2 eetlepels olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 min. + 20 min. marineertijd + 15 min. gaartijd

-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Fruit 1 fijngesneden sjalot in 1/3 boter.
-Mix het vlees samen met de sjalot en het ei in de keukenrobot en maak balletjes van het vlees en bak ze ± 10 min. bruin in een pan met 1/3 hete boter.
-Leg ze in een ovenschotel en laat ze 15 min. verder garen in de oven.

Maak de gepekelde groenten:
-snijd met behulp van de mandoline of dunschiller fijne repen van de groenten (raap, gele en paarse wortel), en marineer ze 20 min. in de appelazijn, olijfolie en flink wat peper en zout. Marineer wel de repen paarse wortel apart, anders verkleuren de andere groenten!

-Fruit de andere fijngesneden sjalot in 1/3 van boter en voeg de Luikse stroop en het bruin bier toe.
-Laat 10 min. inkoken.
-Monteer net voor het opdienen met de koude blokjes boter die je een voor een al roerend toevoegt.
-Kruid bij met peper en zout.
-Dien de balletjes op met de saus, een takje tijm en de gepekelde groenten, die je afwerkt met gesnipperde bieslook.

Bron

Delhaize

Serveertip

Kooktip : Je kunt de groenten een dag op voorhand pekelen, dan zijn ze extra lekker.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten