Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Curry
  6. Eenvoudige lekkere curry met sperziebonen paprika en lente-uitjes

Eenvoudige lekkere curry met sperziebonen paprika en lente-uitjes

Door: pwiggers

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-10-2018

Ingrediënten 2 personen


Plm. 250 gram kipfilet
250 gram haricots verts of sperziebonen
2 eetlepels zonnebloem- of arachide-olie
1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
1/2 rode paprika, schoongemaakt in stukjes gesneden
3 lente-uitjes, schoongemaakt in kleine stukjes gesneden
1 afgestreken eetlepel curry madras (erg lekker) of een andere curry
½ theelepel ketoembar (gemalen koriander)
½ theelepel djahé (gemberpoeder)
Mespuntje cayennepeper
Peper, zout naar smaak
100 ml kookroom
½ kippenbouillontablet (verkruimeld)


Verder heb je nodig


Pan voor de sperziebonen (haricots verts)
wok

Lekker kerriegerechtje met sappige kipfilet en knapperige groenten

Zin in een lekker maar snel gerechtje dan is dit iets voor je.
Lekker met sappige kipfiletblokjes, knapperige groenten en een beetje pittige kerriesaus.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de sperziebonen in water met zout in plm. 8 tot 10 minuten beetgaar.
Snij de kipfilet in niet al te kleine stukjes.
Verhit de olie in de wok of een grote Koekenpan.
Bak hierin de kipblokjes op hoog vuur snel aan en haal ze uit de pan. Bak in het overgebleven vet de sjalot-snippers en de knoflook glazig.
Doe het kerriepoeder, ketoembar, djahé erbij en bak deze even mee tot het gaat geuren.
Doe nu de sperziebonen, de paprika en de lente-ui erbij en bak plm. 3 tot 4 minuten mee.
Doe de kip weer in de pan.
Voeg de room toe en een halve verkruimelde bouillontablet.
(Voeg een mespunt cayennepeper eraan toe)
Breng het geheel aan de kook en laat nog plm. 5 minuten zachtjes sudderen.

Tags, , , ,

Serveertip

Serveer de curry met rijst



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top