Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Prei­scho­tel met zoe­te-aard­ap­pel­pu­ree

Prei­scho­tel met zoe­te-aard­ap­pel­pu­ree

Door: kaat207

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-10-2018

Ingrediënten 4 personen


1 kg zoete aardappelen
4 middelgrote eieren
1 zak puntpaprikamix (3 stuks)
125 g geitenkaas naturel
2 takjes verse rozemarijn
400 g gesneden prei
Zet deze ingrediënten op mijn lijst
Keukenspullen
pureestamper
grote ovenschaal (20 x 30 cm)



We trappen de herfst af met een heerlijke ovenschotel met zoete aardappel en geitenkaas

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ruim water in 20 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel en snijd in plakjes.

2.Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van ca. een ½ cm. Giet de aardappelen af en stamp samen met de geitenkaas tot puree.

3.Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Meng met de (ongekookte) prei en de paprika, schep in de Ovenschaal en leg de plakjes ei erop. Verdeel de puree erover. Bak in ca. 20 min. gaar in het midden van de oven.

Tags, , ,

Bron

Https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1190892/preischotel-met-zoete-aardappelpuree



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kaat207
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top