Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Romige visschotel met zalmfilet groenten en korstje van aardappelpuree

Romige visschotel met zalmfilet groenten en korstje van aardappelpuree

Door: pwiggers

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-10-2018

Ingrediënten 2 personen


2 zalmfilets in stukken
1 prei, gewassen en in kleine stukjes gesneden
3 middelgrote wortelen, schoongemaakt in kleine stukjes gesneden
1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd
2 eetlepels zonnebloemolie
100 ml slagroom of kookroom
2 eetlepels (room)boter
1 eetlepel bloem
Plm. 50 ml witte wijn
2 eetlepels gehakt peterselie
Peper, zout

Aardappelpuree
400 gram aardappelen
100 ml melk
2 eetlepels roomboter
Peper, zout, nootmuskaat
2 eetlepels paneermeel
Wat dunne plakjes boter voor over de puree.


Verder heb je nodig


Grote koekenpan
ovenschaal


Dit was ook voor ons een toppertje. Ech verrukkelijk.
Stukjes sappige zalmfilet in een romige saus van kleingesneden worteltjes, prei, sjalot en knoflook. Overdekt met een smeuïge aardappelpuree. Zonder kaas maar bestrooid met wat paneermeel en vlokjes boter. Het was smullen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220°C.
Schil de aardappelen, kook ze gaar, laat ze even droogstomen. Stamp de aardappelen met de boter en de melk tot een smeuïge puree.
Kruid de puree met nootmuskaat, peper en zout.

Verhit de olie in een grote Koekenpan. Fruit hierin de sjalot en de knoflook glazig.
Voeg de prei en wortelen toe en bak even mee tot de wortel beetgaar is.
Schep er de bloem door en laat even een paar minuten zachtjes sudderen.
Blus de groenten al roerend af met de wijn. Laat de wijn verdampen.
Voeg de room en de stukken zalm toe. Kruid met peper en zout en laat het geheel nog 3 tot 4 minuten zachtjes pocheren. (Niet langer want de zalm gaart verder in de oven)..
Roer de peterselie erdoor.
Schep alles in een ovenschaal en dek af met een laag puree.
Strooi het paneermeel over de puree en leg hier en daar een dun plakje boter.
Zet de zalm-gratin niet langer dan 25 minuten in de hete oven of even onder de ovengrill tot een lichtbruin korstje is ontstaan.

Tags, , , , , , ,

Serveertip

Gewoon erg lekker.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top