Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Spitskool met hamlap

Spitskool met hamlap

Door: pippismulkous

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 29-10-2018

Ingrediënten 2 personen


300 gram hamlappen
1,5 el zonnebloemolie
1 el rode wijnazijn
1 el Balsamicoazijn
2 el tomatenblokjes (100 gram)
3 tl Gemberpoeder
peper, zout
1 flinke ui
3 teentjes knoflook
2 Maggi-blokjes (in 1 verpakking zitten 2 blokjes)
1 kippenbouillonblokje
4 eetlepels chilisaus (zoet-zure van Go-Tan)
500 gram spitskool


Verder heb je nodig


Braadpan
Snijplank


Ik was het zo zát de combi spitskool met kerrie.
Dus het recept van pwiggers  (https://www.smulweb.nl/recepten/1403348/Lekker-pittig-stoofpotje-met-hamlappen-spitskool-en-lenteui )geprobeerd.
Uiteraard niet alles in huis dus roeien met de riemen die je hebt...aangepast naar wat ik wel in huis had....op hoop van zegen! Heel veel vertrouwen had ik er eerlijk gezegd niet in.
Onterecht.
Nouwwwwwwwww! Ik heb niet geheel en al geruisloos ervan kunnen eten en mijn visite ook niet.... zucht, hmmmm, zóóóóó lekker, mjammjammjam! 

Ik zet mijn versie nu in mijn kookboek zodat ik het niet meer kan vergeten. (slecht geheugen)

Met dank aan pwiggers heb ik gister avond met een gelukzalige glimlach op de bank gezeten (en met een verbrand verhemelte door mijn eigen gulzigheid)

 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Uitje en knoflook fijnsnijden
Vlees bestrooien met witte peper
Spitskool snijden (smalle stroken ca 0,5 cm)
Los de bouillonblokjes op in heet water
Verhit de olie in de pan.
Bak de hamlap aan alle kanten snel bruin.
Voeg de gember, gesnipperde ui en knoflook toe en bak even mee.
Blus af met de wijnazijn en balsamico.
Voeg tomatenblokjes , de chilisaus en opgeloste bouillonblokjes toe.
Zorg dat het vlees bedekt is met de saus
Schep alles goed door en breng (bijna) aan de kook.
Zet de warmtebron laag. Laat het vlees zachtjes sudderen tot het makkelijk loskomt, trek het vlees los met 2 vorken.
Daarna de spitskool toevoegen en nog max. 5 minuten laten garen.

Tags, , , ,

Serveertip

Lekker met rijst.
Ik kook de rijst altijd al 's morgens. 2 minuten korter koken dan aangegeven op het pak, afgieten en met deksel op de pan laten nagaren onder af en toe roeren zodat de korrels niet gaan plakken. Dan hoeft het alleen nog maar in de 'ping!'als de rest van het eten klaar is.

In dit geval heb ik Sambal Badjak en een scheut Soja erdoor geroerd tijdens het nagaren.

Bron

Pwiggers smulweb



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pippismulkous
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top