Chocolade lavacakejes met een hart van rum en karamel

  • Wereld, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-10-2018
  • Chocolade lavacakejes met een hart van rum en karamel

    Chocolade lavacakejes met een hart van rum en karamel

    Chocolade lavacakejes met een hart van rum en karamel

  • Chocolade lavacakejes met een hart van rum en karamel

    Chocolade lavacakejes met een hart van rum en karamel

    Chocolade lavacakejes met een hart van rum en karamel

  • Chocolade lavacakejes met een hart van rum en karamel

    Chocolade lavacakejes met een hart van rum en karamel

    Chocolade lavacakejes met een hart van rum en karamel

Deze chocolade lavacakejes met een hart van rum en karamel zijn onweerstaanbaar. De perfecte afsluiter van ieder feestelijk diner!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
200 gr pure chocolade
200 gr roomboter
4 eieren
4 dooiers
100 gr bloem
175 gr suiker
Zout
Bebogeen/caramelpasta
Rum
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Cupcakeblik

Bereidingswijze

1. Smelt de chocolade samen met de boter en laat dit afkoelen
2. Meng in een andere kom de eieren, dooiers en suiker door elkaar en klop het luchtig. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
3. Voeg de gezeegde bloem toe en meng het kort.
4. Spatel de gesmolten chocola erdoorheen.
5. Laat het beslag opstijven in de koelkast. Haal het er pas uit als je het gaat gebruiken.
6. Meng een paar eetlepels bebogeen met een half shotglaasje rum.
7. Vet een cupcakeblik in en verdeel een half laagje deeg in ieder vakje
8. Leg wat bebogeen in het midden.
9. Doe daarna nog wat beslag erover zodat de bebogeen bedekt is.
10. Bak in de oven op 210 graden voor ongeveer 10 minuten. Houd het goed in de gaten. Zodra de cakejes gaan rijzen en een bolle bovenkant hebben is het goed. Haal ze dan meteen uit de oven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten