1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Red velvet sterren met prosecco botercrème

Red velvet sterren met prosecco botercrème

  • Wereld, Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 29-10-2018

Ingrediënten 8 personen


Red velvet cake
120 gram roomboterboter, op kamertemperatuur
300 gram basterdsuiker
2 eieren
240 ml zonnebloemolie
2 eetlepels rode voedingskleurstof
3 eetlepels cacaopoeder
375 gram witte bloem
250 ml karnemelk
vanille- extract
Snufje zout
1 theelepel baksoda
1 eetlepel azijn

Botercreme
350 gr poedersuiker
220 gr roomboter
Vanille -extract
4 el Prosecco



Red velvet sterren met prosecco botercrème
Red velvet sterren met prosecco botercrème
Red velvet sterren met prosecco botercrème
Red velvet sterren met prosecco botercrème

Deze red velvet sterren met prosecco botercrème zijn echte show-stopper, een lust voor het oog en de maag!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Neem een beslagkom en doe hier cacaopoeder, bloem en het zout in.
2. Meng de boter en suiker en klop het luchtig. De boter wordt lichter van kleur als deze goed is.
3. Doe vervolgens de eieren een voor een erbij. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste ei is opgenomen.
4. Meng daarna de olie, het vanille-extract, kleurstof en karnemelk erdoorheen.
5. Meng de azijn en baking soda in een aparte kom en meng dit door het beslag.
6. Voeg de droge ingrediënten beetje bij beetje toe aan de natte en meng ze door elkaar.
7. Verdeel de cake over twee vormen en bak ze 25 minuten op 180 graden. De cakes zijn goed als je er een satéprikker in steekt en deze er droog uitkomt.
8. Laat de cake afkoelen en maak ondertussen de prosecco botercrème.
9. Meng de boter en suiker samen, voeg dan de vanille-extract en prosecco toe. Laat het opstijven in de koelkast
10. Als de cake is afgekoeld, steek er dan sterren uit. Verdeel over de helft van de sterren botercrème en leg er vervolgens nog een ster op
11. Garneer met poedersuiker

Serveertip

Met de cake en botercrème die je over hebt, kun je heel gemakkelijk cake pops/red velvet bonbons maken!

1. Verkruimel alle overige cake
2.Meng er wat botercrème doorheen wat je over hebt totdat alles goed aan elkaar plakt
3. Pak ongeveer 1 el beslag en rol hier een bolletje van.
4. Smelt witte chocolade
5. Voor cake pops: steek een prikker in de bolletjes en doop deze in de witte chocolade.
Voor bonbons: leg alle bolletjes op een bakpapier en maak strepen witte chocolade over de bolletjes heen.
6. Laat afkoelen tot de chocolade hard is.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Marlotbakttaart


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Marlotbakttaart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top