Soesjestoren met pure chocolade ganache en frambozen

  • Europees, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-10-2018
  • Soesjestoren met pure chocolade ganache en frambozen

    Soesjestoren met pure chocolade ganache en frambozen

    Soesjestoren met pure chocolade ganache en frambozen

Deze soesjestoren met pure chocolade ganache en frambozen is het proberen waard voor Kerst. Je zet 'm zo in elkaar en is superleuk om samen te delen!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
2 pakken soesjes à 16 soesjes
250 ml slagroom
250 gr pure chocolade
1 bakje frambozen
1 bus choco decoratie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Hak de chocolade in stukjes
2. Zet een steelpannetje op het vuur en verwarm hierin de slagroom. Als de slagroom warm is, voeg dan de stukken chocola toe.
3. Als alle chocolade is gesmolten, haal het pannetje dan van het vuur en laat het een kwartiertje afkoelen. Als je het veel langer laat staan, wordt de chocoladeganache te dik om de soesjes in te dopen.
4. Bak een groot bord en doe een klein beetje ganache op de bodem zodat de soesjes hieraan kunnen plakken
5. Doop de soesjes in de chocoladeganache en verdeel ze over de bodem.
6. Leg nu een iets dunnere laag erop die je ook eerst een voor een in de chocolade ganache doopt. Ga zo door tot je een toren hebt gemaakt
7. Verdeel de frambozen over de toren en strooi daarna de chocolade decoratie erover.

Serveertip

Voor deze bescheiden toren heb je slechts 2 pakken soesjes nodig, wil je echt uitpakken met een enorme toren? Haal dan 4 dozen à 16 soesjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten