Monchoutaart

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-07-1999

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

wachttijd 3 uur

Bereidingswijze

1. Klop de boter en de helft van de citroenrasp met de mixer luchtig. Verkruimel 150 g bitterkoekjes m. b. v. een
foodprocessor of met de hand. Roer de boter door de verkruimelde bitterkoekjes.

2. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (20 cm). Plaats de vorm 30 minuten in de koelkast.

3. Roer in een kom de MonChou met een mixer glad. Voeg de suiker, de rest van de citroenrasp en de advocaat toe aan de MonChou
massa. Klop tot een luchtig geheel ontstaat.

4. Breek de rest van de bitterkoekjes en roer ze door het mengsel. Week de blaadjes gelatine in ruim koud water.

5. Klop de slagroom stijf.

6. Verwarm 3 eetlepels water en los
hierin de gelatine in op. Spatel eerst de gelatine door het MonChou mengsel en daarna de slagroom. Vul hiermee de springvorm. Strijk de bovenkant glad.

7. Laat de taart minstens drie uur opstijven in de koelkast. Versier de taart eventueel met toefjes slagroom en mini-bitterkoekjes.

Serveertip


Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wooley avatar
wooley 30-03-2005

Lijkt me zalig,dus snel meegenomen.. Groetjes Jacqueline

irenechoky avatar
irenechoky 31-10-2003

ziet er erg lekker uit, ga het gauw eens maken groetjes en bedankt

sintevreetaan avatar
sintevreetaan 11-03-2001

Een heerlijke taart, makkelijk te maken zonder oven! Ik heb het in een boterkoekvorm gemaakt, wat ook prima ging, en wat misschien wel zo handig is, want het is een behoorlijk machtige hap! Misschien is het dan aan te raden om wat meer taartbodem (boter met bitterkoekjes) te maken. Ik heb de taart geserveerd toen er visite was en in geen tijd was het op! sintevreetaan (Marijke)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten