Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Vlaamse stoverij volgens echt oud recept

Vlaamse stoverij volgens echt oud recept

Door: norre69

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 27-10-2018

Ingrediënten 4 personen


1 kg stooflappen, 6 middelgrote uien, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepel tomatenketchup, 1 zure appel (granny of goudreinet), het sap van 2 sinaasappels, 1 flesje donker bier (rodenbach, oud bruin), 4 laurierblaadjes, 2 a 3 theelepels suiker, 2 a 3 runderbouillonblokjes, klont boter, scheut olijfolie, peper, zout, allesbinder


Verder heb je nodig


Braadpan, koksmes, Snijplank, knoflookpers


Dit recept heeft mijn moeder ooit gekregen van een oudere vlaamse dame die het weer van haar moeder had. Het zou kunnen dat mijn moeder ooit al eens iets aangepast heeft maar in ieder geval super lekker!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vlees in dobbelstenen.
Dep het vlees droog met keukenpapier en braad het bruin in de boter en olie ( duurt wel even, eerst moet het vocht verdampen)
Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan.
Bak in het braadvocht de grof gesnipperde ui glazig, voeg op het laatst de geperste of gesnipperde knoflook toe.
Voeg dan de bouillonblokjes toe en laat deze smelten, vervolgens de overig ingrediënten toevoegen maar nog geen peper en zout of allesbinder. Dit warm laten worden en dan het vlees weer toevoegen. Dit laat je stoven, afhankelijk van het vlees 1,5 tot 2 uur. Controleer of er nog peper en zout bij moet, dat zal haast wel.
Waarschijnlijk is het nu nog te dun, dus bij binden met allesbinder (of iets anders).
Eten met (verse) friet en sla.... lekker!!!!!

Tags



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van norre69
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top