1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Patatas bravas
  6. Patatas bravas met een frisse yoghurtdressing en spiegelei

Patatas bravas met een frisse yoghurtdressing en spiegelei

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-10-2018

Ingrediënten 4 personen


6 aardappelen, vastkokend
plantaardige olie
peper en zout
1 chorizo
4 eieren

voor de yoghurtdressing :
100 ml mayonaise
100 ml yoghurt
2 teentjes knoflook
1 el citroensap

voor de saus:
1 rode paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
1 tl harissa of sriracha
400 ml passata
150 ml witte wijn
blaadje laurier
1 tl suiker
2 tl paprikapoeder
1 tl rode wijnazijn
afwerking

blaadjes bladpeterselie


Patatas bravas met een frisse yoghurtdressing en spiegelei
Patatas bravas met een frisse yoghurtdressing en spiegelei

Patatas bravas is een bekende Spaanse tapas. Met aardappelen van bij ons en een frisse yoghurtdressing maak je er een  topper van.Sriracha saus is een Thaïse pittige, friszure chilisaus. Ze is gemaakt van verse chilipepers, knoflook, azijn, suiker en zout. Ze wordt vooral gebruikt als dipsaus bij vis. Maar je kan ze ook gebruiken om andere gerechten wat extra pit te geven, denk maar aan je omelet, soep, burger of pasta's.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven op 200°C
-Spoel de paprika en snijd in blokjes. Snipper de ui en knoflook fijn.
-Stoof de ui en look glazig in 1 el olijfolie. Kruid met paprikapoeder en voeg de paprikablokjes toe, gaar verder.
-Blus de paprika's met de witte wijn en passata.
-Voeg laurier, harissa, azijn, suiker en zout toe. Roer goed om, dek af en laat 20 minuten stoven.
-Verwijder de laurier en mix de saus fijn met een staafmixer.

-Boen de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm.
-Schik de aardappelen in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met peper en zout en plaats 20-25 minuten in de oven.

-Mix mayonaise, yoghurt, knoflookteentjes en het citroensap met een staafmixer tot een gladde dressing. Plaats in de koelkast tot gebruik.

-Bak ondertussen de schijfjes chorizo in een pan. Reinig de pan met een keukenpapiertje en bak 4 spiegeleitjes in weinig vetstof.

-Verdeel de aardappelen over borden. Lepel de tomaten-paprikasaus overheen en schik wat gebakken chorizo bovenop.
-Werk het geheel af met de yoghurtdressing, enkele takjes bladpeterselie en tenslotte het gebakken spiegelei.

Tags

Bron

Lekker van bij ons



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top