Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Thaise pompoencurry met kip

Thaise pompoencurry met kip

Door: wilmiewillemse

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-10-2018

Ingrediënten 5 personen


- 1 kg kippendijen (of kipfilet)
- 1 Hokkaido pompoen (+/- 800 gram) geschild en in blokjes gesneden
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 cm verse gember, fijngehakt
- 3 el Thaise rode curry pasta
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 400 ml kippenbouillon (van een tablet)
- 1 el palmsuiker (of bruine suiker)
- 1 el Thaise vissaus
- 1 limoen (sap)
- bosje koriander van 15 gram of (Thaise) Basilicum
- peper en zout
- olie



Met een overvloed aan pompoenen in de herfst is dit natuurlijk het beste seizoen om recepten met pompoen te maken. Na al enkele van mijn pompoensoepen gemaakt te hebben wilde ik nu wel eens iets anders proberen.
Bij de Thaise keuken denk je niet meteen aan herfstige recepten maar toch is deze curry een mooie combinatie van een verwarmende curry en herfstig pompoengerecht.
Persoonlijk verkies ik kippendijen boven kipfilet omdat het vlees veel malser is. Heb je kippendijen zonder bot dan kun je het vlees gewoon in stukjes snijden. Je  kunt de kippendijen ook vervangen door kipfilet.

TIP: Als je de kip weglaat en de kippenbouillon vervangt door groentebouillon heb je een heerlijk vegetarisch gerecht. Je kunt in plaats van kip ook kikkererwten gebruiken

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verhit olie in een pan en braad hierin de kippendijen aan beide zijden bruin, strooi er peper en zout overheen.
- Verhit olie in een wok en bak hierin de ui, knoflook en gember even aan. Voeg de rode currypasta en de pompoenblokjes toe en schep alles door elkaar. en roerbak dit ongeveer 5 minuutjes.
- Voeg dan het limoensap, de palmsuiker en de vissaus toe, meng door elkaar en voeg de bouillon (kokend water + bouillonblok) en de kokosmelk toe.
- Breng het geheel aan de kook en voeg de aangebraden kip toe. Laat dit geheel op een laag vuur 20 tot 25 minuten koken tot de pompoen zacht is.
- Als de vloeistof niet genoeg ingekookt is kun je het iets binden met allesbinder of een maïzenapapje.
- Snij de koriander (of Thaise basilicum) grof en strooi deze over het geheel.
- Serveer er Pandan of Basmati rijst bij.

Tags, , , , , , , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top