
1 kg friszoete appels in blokjes gesneden (niet al te klein).Sap en rasp van 2 sinaasappels en een citroen.
4 sjalotten gesnipperd. Volle eetlepel roomboter
Steranijs .6 bolletjes gember fijngehakt en een deel van de siroop.
6 jeneverbessen -5 kruidnagels- 10 zwarte peperkorrels fijn gestampt in de vijzel.
5 tot 7 eetlepels suiker hou je van niet al te zoet dan naar smaak minder.
Snuf kaneel naar smaak en 2 /3 eetlepels Pastis.
200ml water
Kruidige Appelcompôte serveer deze als bijgerecht bij een heerlijk stuk wild.
Het wildseizoen is steeds weer genieten!
Uiteraard bij een runderstoof en rode kool ook een geweldige smakend e compôte
Fruit de sjalotjes in de boter en voeg de appelblokjes toe zo ook de gemalen kruiden
steranijs ,gember ,sinaasappelsap en de sinaasappel rasp en de suiker en kaneel .Roer en laat op halfhoog vuur tot het karamelliseert
Voeg dan de pastis toe en flambeer (zet wel de afzuigkap uit !!)
Voeg eventueel wat water toe maar kijk dat het geheel niet al te nat wordt.
Vaak is het fruitvocht voldoende.
Laat het geheel zachjes gaar stoven .
Voeg op het laatst de citroenrasp en naar smaak citroensap toe.
Hou je van fijn dan pureer dan met de staafmixer .Dat is uiteraard smaak gebonden.
Laat het geheel afkoelen en bewaar in de koelkast tot het serveren.
Serveer dit bij een wildzwijn karbonade of ander soort wild
Een geweldige BBQ site
pwiggers 25-01-2021
Goede reacties Ria, ik neem het recept van je meeLijkt me heerlijk. Groet, Petra
ecureuil 25-01-2021
Een aanrader!
Gegeten bij varkenshaas met gebakken aardappeltjes en spruitjes.
riawes 24-01-2021
Judith ,Dank voor de reactie.
De left over van de compôte is de dag er na ook nog heerlijk b.v. bij dessert met een vanille vla.
En moet bekennen ik heb een Bourgondische inslag :-))).Groet van Ria
judithmol 23-01-2021
Heerlijk stevige appelcompote, past echt perfect bij wild of een mooie varkensrollade. Wel een "groot" recept, het had voor veel meer dan 4 personen gekunt, dank voor het plaatsen!