Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Hazenrugfilet met kriekbier en kriekjes

Hazenrugfilet met kriekbier en kriekjes

Door: marcdepester

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-10-2018

Ingrediënten 4 personen


4 hazenrugfilets (eventueel diepvries)
2 eetl. boter
peper en zout

Voor de saus:
350 g ontpitte noordkriek (bokaal) (+ sap uit de bokaal)
3 dl kriekbier
1 wortel
1 ui
2 eetl. boter
400 ml wildfond (bokaal)
3 afgestreken eetl. bloem
1.5 eetl. suiker
1 takje tijm (gedroogd)
1 blaadje laurier


Hazenrugfilet met kriekbier en kriekjes
Hazenrugfilet met kriekbier en kriekjes

Makkelijke en snelle bereiding  die super lekker smaakt

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding :
- Laat de hazenrugfilets oppervlakkig ontdooien. Spoel af en dep droog.
- Snij de ui en wortel in stukken.
- Laat de noordkrieken uitlekken en vang het sap op.
- Maak de kriekensaus: laat 1,5 dl water inkoken met 1,5 eetl. suiker tot de suiker goudkleurig wordt (karamel). Blus met 1 dl van het kriekensap en laat inkoken tot een stroperige vloeistof. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan en stoof er kort de ui en wortel in. Strooi er de bloem over en laat verder stoven. Voeg de wildfond, het kriekbier, de tijm en laurier toe en breng aan de kook. Laat ± 4 min. koken zodat de saus wat indikt. Giet door een zeef bij de kriekensiroop. Zet koel weg.
Bereidingvoorbereiding kan enkele uren vooraf + 10 min. op het moment zelf
1. Laat de kriekensaus verder inkoken tot de gewenste dikte. Roer tussendoor om en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Voeg de uitgelekte noordkrieken toe en warm op.
2. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de hazenrugfilets gedurende 3 min. aan elke zijde (het vlees moet nog rozig zijn). Kruid met peper en zout.
Afwerking
Snij het vlees in dikke, schuine sneden en geef er de saus apart bij. Dien op met aardappelpuree of kroketjes, en waterkers of gestoofde groenten (bv. witloof of venkel).
Tip
Bijgerecht: Witloof met vanille en appel
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot. Bak 500 g witloof en 2 appelen in stukjes. Voeg 1 vanillestokje toe dat u in de lengte hebt opengesneden. Bak al roerend gedurende 5 min. Voeg 1 eetl. honing toe en laat nog 5 min. gaar worden op een hevig vuur. Verwijder het vanillestokje en kruid naar smaak met peper en zout.

Tags

Serveertip

Wijnsuggestie :


Château des Fines Roches
A.C. Châteauneuf-du-Pape

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top