1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Marokkaanse kipfrikandellen

Marokkaanse kipfrikandellen

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-10-2018

Ingrediënten 8 personen


500 g kipgehakt
1 grote witte ui
3 teentjes knoflook
25 g koriander
10 g ras el hanout
1 tl zwarte peper
9 g zout
1,5 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl komijnpoeder
75 ml zonnebloemolie


Marokkaanse kipfrikandellen
Marokkaanse kipfrikandellen
Marokkaanse kipfrikandellen
Marokkaanse kipfrikandellen
Marokkaanse kipfrikandellen
Marokkaanse kipfrikandellen
Marokkaanse kipfrikandellen
Marokkaanse kipfrikandellen
Marokkaanse kipfrikandellen
Marokkaanse kipfrikandellen

 Iedereen houdt wel van simpele snacks als frikandellen, kroketten of nasiballen. Maar wist je ook dat ze vrij eenvoudig te maken zijn? Je zult versteld staan! Leg maar alvast de mayo, ketchup en fijngesnipperde uitjes klaar, want met dit simpele recept gaan we heerlijke homemade frikandellen maken. Keep it simple en ga op je gemak aan de slag met de meest bekende snack van Nederland. Alleen dit keer met een Marokkaanse twist!Deze kipfrikandellen zijn heerlijk zacht, Marokkaans gekruid en hebben een stevig laagje aan de buitenkant. Wanneer je de frikandellen hebt gebakken, laat ze dan heel even afkoelen voordat je ze op eet. Zo heb je de perfecte snack. Leg de frikandel op een broodje en snijd bij voorkeur een diepe snee in het midden. Just make it special. Nu kun je ze lekker vullen met saus en gesnipperde uitjes als je hier van houdt.Maak er meteen veel van en vries de Marokkaanse frikandellen in. Zo maak je het jezelf niet alleen gemakkelijk, maar zo heb je binnen enkele minuten een heerlijk gevuld broodje klaar staan!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rasp de ui en knoflook, hak de koriander fijn.

2 Doe de kipgehakt in een diepe kom en voeg de ui, knoflook, koriander, ras el hanout, zwarte peper, zout, knoflookpoeder, uienpoeder, komijnpoeder en zonnebloemolie toe. Meng het samen tot een geheel.

3 Leg een vel huishoudfolie op de werkplek en leg er wat kipmengsel op (90/100 gr per portie). Rol het in. Draai de zijkanten dicht en vouw ze naar binnen.

4 Plaats nogmaals een vel huishoudfolie op de werkplek en rol het weer naar binnen. Vouw de zijkanten ook naar binnen. Pak de frikandellen goed in.

5 Je kunt de frikadel gelijk koken maar je kunt ze ook in de koelkast leggen en de volgende dag koken. De smaak van de kruiden zit er dan nog beter in.

6 Breng ruim water in een pan aan de kook. Als het begint te borrelen, doe je de frikandellen er in. Kook de frikandellen voor zo'n 10/12 minuten.

7
Haal de frikandellen voorzichtig uit het water en laat de ze compleet afkoelen. Verwijder de huishoudfolie. Leg ze afgedekt in de koelkast totdat je ze gaat bakken.

8
Bak de frikandellen mooi goudbruin voor een paar minuten.

9
Serveer de frikandellen met een lekker zacht broodje, saus en gesnipperde uitjes (frikandel speciaal).

Serveertip

- Serveer de frikandellen met mayonaise, ketchup, andalouse, katjang saus of calve samba met nog wat gesnipperde uitjes!
- Je kunt de frikandellen invriezen, pak ze wel goed in.
- Serveer de frikandellen met brood.
- Maak de frikandellen het liefst een dagje van tevoren door ze alvast voor te koken. Bak ze de volgende dag af. Vooral als je er veel van wilt maken, is dit zeker aan te raden.

Bron

Kookmutsjes.com



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magdas


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magdas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top