1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Witlofstamppot met geitenkaas

Witlofstamppot met geitenkaas

Door: Sabine_Gaastra

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-10-2018

Ingrediënten 4 personen


1 kg Gekookte aardappelen
3 witlof (vanaf nu bekend als "rakkers")
1 rode ui
1 rol geitenkaas in plakjes gesneden
2 EL Verstegen mix: Biet en tomaat uit de oven
Mosterd
Peper
Zout
Platte peterselie


Verder heb je nodig


Oven

Witlofstamppot met geitenkaas
Witlofstamppot met geitenkaas

Deze witlofstamppot met geitenkaas heeft maar een paar ingrediënten en staat zo op tafel! Voor de echte waaghals kan je variëren met een peer. Liever niet vegetarisch? Je kan er ook gemakkelijk vlees aan toevoegen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Schil de aardappelen en kook deze gaar.
3. Snijd de witlof in vieren. Zo zijn de harde bittere stukken makkelijker weg te snijden. Snijd het vervolgens in reepjes.
4. Bak de rode ui langzaam op zodat deze gaat karamelliseren. Wanneer dit bijna klaar is doe je de witlof er bij. De buitenkant van de witlof gaat nu ook karamelliseren.
Bak de witlof niet te lang mee, het mag niet te zacht worden!
5. Doe 2 EL van de kruidenmix bij de witlof en ui en roer dit om.
6. Doe het ui en witlof mengsel bij de gekookte aardappelen in de pan.
7. Voeg mosterd, peper en zout toe naar smaak. Pak de stamper en stamp het tot een mooi geheel. Plaats de stamppot in de Ovenschaal.
8. Leg de plakjes geitenkaas er bovenop.
9. Bak het 10 à 15 minuten in de oven tot de geitenkaas gesmolten is.
10. Haal de ovenschaal uit de oven en garneer met platte peterselie.

Tags, , , ,

Serveertip

Voeg een klontje boter of wat crème fraîche toe voor nog meer smaak en smeuïgheid!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top