Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Appel-pompoencake

Appel-pompoencake

Door: marcdepester

  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-10-2018

Ingrediënten 6 personen


300 g vruchtvlees van pompoen (of pompoenblokjes diepvries)
3 appelen
1 citroen
200 g boter (op kamertemperatuur)
4 eieren
200 g zelfrijzende bloem
150 g vloeibare honing
2 eetl. vloeibare honing
2 koffiel. kaneel
1 snuifje zout


Appel-pompoencake
Appel-pompoencake

Heerlijke cake die makkelijk te bereiden is 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding : (ontdooitijd + 15 min.)
- Snij het vruchtvlees van de verse pompoen in kleine blokjes. Laat diepgevroren pompoenblokjes oppervlakkig ontdooien.
- Pers de citroen.
- Schil de appelen en snij in kleine blokjes. Besprenkel met het citroensap.
Bereiding : 15 min. + 1 u. in de oven + afkoelen
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Mix de eidooiers met 150 g honing. Voeg de boter toe en mix tot een romige massa.
3. Voeg de zelfrijzende bloem, het snufje zout en de kaneel toe. Meng goed.
4. Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig onder het deeg.
5. Meng er de appel- en pompoenblokjes voorzichtig onder.
6. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Giet het deeg in de vorm.
7. Bak 1 u. in de voorverwarmde oven.
8. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de cakevorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.
Afwerking
Overgiet de cake met 2 eetl. honing.

Tags

Serveertip

Tip
Je kan de honing in de afwerking , vervangen door ahornsiroop of bruine suiker.

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top