1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Pompoen
  5. Feeënsoep met pompoen

Feeënsoep met pompoen

Door: marcdepester

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-10-2018

Ingrediënten 4 personen


600 g pompoenblokjes (diepvries) (of vers)
2 wortelen
2 stengels selder
1 ui
1 teentje knoflook
1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
1 eetl. olijfolie
peper en zout
Voor de croutons:
4 sneetjes brood (naar keuze)
tapenade van zwarte olijven (versmarkt)
boter
kerriepoeder
paprikapoeder


Feeënsoep met pompoen
Feeënsoep met pompoen

Niet alleen de kinderen zullen van deze heerlijke soep genieten.....

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Snij het vruchtvlees van de verse pompoen in blokjes.
- Snij de wortelen en de selder in blokjes.
- Maak sterren, hartjes € van het brood door ze uit te steken met een vormpje.
Bereiding : 30 min.
1. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
2. Voeg de blokjes pompoen, wortel en selder toe. Overgiet met de kippenbouillon en laat 20 min. koken.
3. Mix alles tot een gladde soep en kruid naar smaak met peper en zout.
4. Bestrijk de broodvormpjes lichtjes met wat boter. Om croutons in verschillende kleuren te krijgen, bestrooit u enkele vormpjes lichtjes met het kerriepoeder en enkele met het paprikapoeder. Nog andere besmeert u met de olijventapenade. Plaats de vormpjes op een bakplaat en zet 3 à 4 min. onder de grill van de oven, tot ze licht krokant zijn.
Afwerking
Serveer de soep en leg er de croutons op.

Tags

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top