Airfryer topper: gevulde champignons met roomkaas en Parmezaanse kaas
- Europees, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
=17pxEen heerlijk recept voor de lunch, voorgerecht, feestje of lekkere trek. Eigenlijk kunnen deze gevulde champignons altijd!
Ingrediënten 4 personen
8-10 grote champignons200 gram roomkaas
1-2 knoflooktenen geperst
40 gram Parmenzaanse kaas, geraspt
zout en peper naar smaak
25 gr paneermeel
verse peterselie, fijngesneden
olijfolie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 206,52 kcal |
Koolhydraten | 7,04 g |
Eiwitten | 7,01 g |
Vetten | 16,35 g |
Bereidingswijze
1. Snijd de steel van de champignons, snijd deze fijn en leg apart. Deze heb je later weer nodig
2. Verhit een pan met olie fruit hierin de fijngehakte champignon stelen samen met de knoflook en breng eventueel op smaak met peper en zout
3. Meng in een kom de roomkaas samen met de gebakken champignon stengels, paneermeel, peterselie, de helft van de Parmezaanse kaas en breng eventueel op smaak met peper en zout
4. Vul de champignons met een ruime hoeveelheid van het roomkaas mengsel en strooi tot slot de overige Parmezaanse kaas over de champignons
5. Bak de champignons in circa 8-10 minuten in een voorverwarmde Airfryer op 180 graden
6. Garneer de champignons eventueel nog met wat verse peterselie
Bron
Airfryer kookboek