Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Gevuld Turks brood

Gevuld Turks brood

Door: joycetwan

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-10-2018

Ingrediënten 4 personen


1 Turks brood
1 pond gehakt
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst of gesnipperd
1 rood pepertje, in ringetjes
1 rode paprika, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
1 courgette, in blokjes
4 à 5 tomaten, in dikke plakken
100 gram geraspte kaas
Peper, zout en kruiden naar smaak (bijvoorbeeld oregano, tijm, rozemarijn etc.)


Verder heb je nodig


Braadpan, oven met gril


Makkelijk recept voor als je even geen inspiratie hebt, maar toch iets lekkers en gezonds op tafel wil zetten.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij het bovenste deel van het brood dun af. Hol het onderste deel zoveel mogelijk uit, maar zorg dat de bodem heel blijft. Plaats de beide delen met de binnenkant naar boven onder de gril zodat ze mooi bruin en krokant worden.

Bak het gehakt rul en zet apart. Fruit de uien, knoflook en het pepertje in een beetje olie. Voeg daarna de overige ingrediënten toe (behalve de tomaten) en bak tot je het gaar genoeg vindt. Roer het gehakt erdoor en breng op smaak met peper, zout en kruiden.

Vul de onderkant van het brood met dit gehakt-/groentemengsel, verdeel de tomatenschijfjes over de bovenkant en bestrooi met geraspte kaas. Overigens is het ook lekker om hiervoor plakken mozzarella te gebruiken. Zet dit nog even onder de grill tot de kaas kleurt en doe vlak voor serveren de 'deksel' erop. Snijd in vier stukken en serveer met zelfgemaakte knoflooksaus en een frisse salade.

Tags

Serveertip

De stukjes brood die je over hebt na het uithollen van het brood kun je mengen met een beetje olijfolie, knoflook, zout en kruiden. Even onder de grill en je hebt heerlijke croutons voor over de salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joycetwan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top