Stoofperen cheesecake

  • Wereld, Feestmaaltijd
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 15-10-2018
  • Stoofperen cheesecake

    Stoofperen cheesecake

    Stoofperen cheesecake

  • Stoofperen cheesecake

    Stoofperen cheesecake

    Stoofperen cheesecake

Stoofperencheesecake is een feestje voor iedereen, de zoete peertjes, kruidige cheesecake en bastogne bodem zijn een onweerstaanbare combinatie!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Stoofperen
500 gr stoofperen
1 citroen
150 ml soepele rode wijn
1 kaneelstokje
50 gr suiker
2 kruidnagels
Water

Cheesecake
1 pak kandijkoeken
1 kg kwark
1 citroen
2 zakjes vanillesuiker
80 gr custard
275 gr lichtbruine basterdsuiker
200 gr roomboter
5 eieren
Kaneel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Begin met het schillen van de stoofperen, verwijder het klokhuis en snijd ze in parten. Schil de citroen.
2. Vul een ruime pan met de wijn, suiker, kaneelstokje. Kruidnagel en citroenschil en roer even door elkaar. Voeg de stoofpeerparten toe en vul nog wat water toe tot alles onder water staat. Laat de stoofperen zo 60 minuten koken
3. Haal de stoofperen uit de pan en laat ze goed afkoelen en uitlekken.
4. Ondertussen kun je alvast de cheesecake voorbereiden. Begin met invetten van een springvorm.
5. Verkruimel de kandijkoeken en verdeel de kruimels over de bodem. Druk ze aan met de bolle kant van een lepel.
6. Maak het cheesecake mengsel door roomboter luchtig te kloppen. Voeg de suiker toe en klop dit erdoorheen. Voeg vervolgens 1 ei toe en daarna 4 eierdooiers een voor een. De vier eiwitten gebruik je niet.
7. Voeg daarna de kwark, custerd, kaneel en het sap van 1 citroen toe. Klop niet te lang door. Als de ingrediënten zijn opgenomen in het beslag is het goed.
8. Als de stoofperen zijn afgekoeld, verdeel deze dan over de kandijkoek bodem. Zorg dat er overal wat ligt. Schenk vervolgens het cheesecake mengsel erover.
9. Haal de luchtbellen uit het beslag door de springvorm op het aanrecht een paar centimer te laten vallen.
10. Bak de cheesecake 45 minuten in de over op 175 graden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten