1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Cake
  5. Pumpkin spice cake met kaneel-mascarponefrosting

Pumpkin spice cake met kaneel-mascarponefrosting

Door: Marlotbakttaart

  • Wereld, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-10-2018

Ingrediënten 8 personen


Cake
300 gr pompoen
300 gr zelfrijzend bakmeel
2 tl bakpoeder
Zout
1,5 el koek- en speculaaskruiden
180 ml zonnebloemolie
3 eieren
250 gr lichtbruine basterdsuiker
Vanille-extract

Frosting
250 gr mascarpone
Poedersuiker
Zout
Vanille extract
Kaneel
Pure chocolade


Verder heb je nodig


Cakeblik, Mixer,

Pumpkin spice cake met kaneel-mascarponefrosting
Pumpkin spice cake met kaneel-mascarponefrosting
Pumpkin spice cake met kaneel-mascarponefrosting
Pumpkin spice cake met kaneel-mascarponefrosting

Pumpkin spice cake met kaneel-mascarponefrosting is de ultieme hersft cake. Lekker kruidig met een twist van pure chocolade, een must-try!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Pureer de pompoen tot een gladde massa en zet opzij.
2. Meng alle droge ingrediënten in een kom: zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, zout, kaneel en de koek- en speculaaskruiden
3. Meng in een andere kom de olie, suiker, vanille-extract door elkaar. Voeg de eieren een voor een toe. Als alle eieren zijn opgenomen, voeg dan de pompoenpuree toe.
4. Meng de natte ingrediënten beetje bij beetje bij de droge ingrediënten en zorg dat alles goed opgenomen is. Als het mengsel te dik is, kun je een klein beetje water toevoegen.
5. Vet een cakeblik in en verdeel hier het pompoenmengsel over
6. Bak de taart op 170 graden voor onzeveer 40 minuten. Check of de cake gaar is door een satéprikker in het midden te steken, als deze er schoon uitkomt is de taart klaar.
7. Maak de frosting door de mascarpone, poedersuiker, snufje zout, vanille-extract en wat kaneel door elkaar te mengen. Smelt de chocolade au-bain-marie.
8. Als de taart is afgekoeld, verdeel het mascarponemengsel over de bovenkant en verdeel de chocolade in strepen erover. TIP: vul een boterhammenzakje met de gesmolten chocola en knip hier een puntje vanaf. Nu kun je makkelijk dunne s trepen over de bovenkant maken.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Heb je nog wat van het natte ingrediënt over? Meng er dan wat zelfrijzend bakmeel, kruiden, noten doorheen en bak kleine cupcakes. Zet ze een kwartiertje in de oven op 170 graden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Marlotbakttaart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top