Zalmrolletjes met avocado en grapefruit
- Wereld, Amuse
- 20-30 min.
- Geplaatst op 14-10-2018
Heerlijke zalm amuse
Ingrediënten 4 personen
4 grote rijstvellen200 gram gerookte zalm
1 flinke avocado
1/2 grapefruit
8 takjes kervel
4 eetl. kiemgroenten
Voor de saus:
4 eetl. olijfolie
4 eetl. grapefruitsap
1 theel. zoete chilisaus
1/2 theel. geraspte gemberwortel
Benodigdheden
schone theedoekenBereidingswijze
Leg 1 rijstvel op een schone, vochtige theedoek. Leg er een tweede vochtige theedoek op en leg daarop weer een rijstvel. Doe hetzelfde met de andere rijstvellen, zodat ze vochtig worden.
Snijd de zalm in 4 lange reepjes. Schil de avocado, halveer hem in de lengte en verwijder de pit. Snijd elke helft in de lengte in vieren. Schil de grapefruits, haal de partjes los en snijd ze tussen de vliezen vandaan. Was de takjes kervel en dep ze droog.
Leg aan de rand van een rijstvel 1 reepje zalm, 1 partje grapefruit, 2 reepjes avocado en 2 takjes kervel.
Vouw her rijstvel voorzichtig om de vulling, zodat je een soort loempia krijgt. Doe hetzelfde met de andere 3 rijsthellenen de rest van de ingrediënten. Wikkel de rolletjes in plasticfolie en leg ze in de koelkast.
Klop voor de saus de olijfolie, het grapefruitsap, de chilisaus, gember en een snufje zout door elkaar tot een lobbige massa.
Haal vlak voor het opdienen de rolletjes uit de folie en snijd ze doormidden. Garneer met de kiemgroenten en een paar druppeltjes van de saus.
Bron
Fingerfood, feestelijke hapjes
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties