Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Wereldkeuken
  5. Zalmrolletjes met avocado en grapefruit

Zalmrolletjes met avocado en grapefruit

Door: inlihaka

  • Wereld Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-10-2018

Ingrediënten 4 personen


4 grote rijstvellen
200 gram gerookte zalm
1 flinke avocado
1/2 grapefruit
8 takjes kervel
4 eetl. kiemgroenten

Voor de saus:
4 eetl. olijfolie
4 eetl. grapefruitsap
1 theel. zoete chilisaus
1/2 theel. geraspte gemberwortel


Verder heb je nodig


Schone theedoeken

3 verschillende amuses

Heerlijke zalm amuse

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg 1 rijstvel op een schone, vochtige theedoek. Leg er een tweede vochtige theedoek op en leg daarop weer een rijstvel. Doe hetzelfde met de andere rijstvellen, zodat ze vochtig worden.

Snijd de zalm in 4 lange reepjes. Schil de avocado, halveer hem in de lengte en verwijder de pit. Snijd elke helft in de lengte in vieren. Schil de grapefruits, haal de partjes los en snijd ze tussen de vliezen vandaan. Was de takjes kervel en dep ze droog.

Leg aan de rand van een rijstvel 1 reepje zalm, 1 partje grapefruit, 2 reepjes avocado en 2 takjes kervel.
Vouw her rijstvel voorzichtig om de vulling, zodat je een soort loempia krijgt. Doe hetzelfde met de andere 3 rijsthellenen de rest van de ingrediënten. Wikkel de rolletjes in plasticfolie en leg ze in de koelkast.

Klop voor de saus de olijfolie, het grapefruitsap, de chilisaus, gember en een snufje zout door elkaar tot een lobbige massa.

Haal vlak voor het opdienen de rolletjes uit de folie en snijd ze doormidden. Garneer met de kiemgroenten en een paar druppeltjes van de saus.

Tags

Bron

Fingerfood, feestelijke hapjes



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inlihaka
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top