Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Kabeljauw
  6. Herfst Kabeljauw

Herfst Kabeljauw

Door: FrankJPSanders

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-10-2018

Ingrediënten 3 personen


3 kabeljauwfilets, 500 gr pompoen, 300gr bintjes, 200gr venkel, twee witte uien en één rode ui,één teen knoflook, een rode paprika, glas witte wijn of Vermout, half visbouillonblok, olijfolie, 4 seizoenenpeper, beetje grof zeezout en ruim rozemarijn


Verder heb je nodig


Oven en staafmixer


Kabeljauw lijkt zo'n saaie witvis maar de mogelijkheden zijn onbeperkt zeker met 'slow en low baking'

Recept is geheel uit eigen hoed maar wel geïnspireerd door de herfst

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven naar 200C, bintjes in blokjes van 1,5x1,5x1,5cm en 5 min voorkoken, pompoen met schil in blokjes van 2x2x2cm, uien en venkel in 'partjes', knoflook pletten en snijden. Nu alles op de bakplaat, veel verse rozemarijn en 4 seizoenenpeper erover beetje zeezout en olijfolie erover sprenkelen. 30 min in oven en af en toe omscheppen. Rode paprika in stukjes met stukje knoflook en de wijn/vermout in de blender/staafmixer daarna in steelpannetje met half bouillonblokje inkoken tot de helft. Kabeljauwfilets in platte schaal overgieten met de paprikasaus en 5 minuten mee laten verhitten in de oven op een los rooster. Daarna oven uit zetten en alles nog 10 minuten in oven laten staan evt. borden mee verwarmen. Nu borden uitzetten, pompoen aardappelmengsel erop en daar bovenop een stuk kabeljauw met paprikasaus. Eet smakelijk

Tags,

Serveertip

Presenteer op een mooi groot bord, met een wit damasten servet en visbestek zo wordt het nog lekkerder eten....
Lekker met een glas Italiaanse Arneis of Spaanse Rueda.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FrankJPSanders
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top