Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pizza
  6. pioppi bloemkool pizza

pioppi bloemkool pizza

Door: lieuwe777

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-10-2018

Ingrediënten 2 personen


Een halve bloemkool
1 ei
Zout en peper
Verse of gedroogde Italiaanse kruiden (oregano, basillicum)
70 gram geraspte kaas

pizza beleg:
tomatensaus, (ah pastasuas met italiaans kruiden 390 gr)
rode ui
paprika
tomaat
champignons
tonijn
mozzarella (fetta)


Verder heb je nodig


Stoompan

pioppi bloemkool pizza
pioppi bloemkool pizza

Het Pioppi-dieet draait om gezond eten en koken met natuurlijke producten. Geen pakjes of zakjes, geen koolhydraten, wel veel groenten en goede vetten. Een pizza lijkt daar misschien niet aan te voldoen, maar deze pizza met een bodem van bloemkool is helemaal Pioppi-proof. En is ontzettend lekker...

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze 25 min. Laat bloemkool daarna lekker koel worden in vergiet, zodat vocht eruit is. Een dag later de pizza bodem is handigst, maar mag meteen ook zelfde dag.
- als bloemkool te nat is, evt. het vocht mbv. idroge theedoek er uitknijpen.
- Mix de bloemkool samen met het ei, de kaas en de kruiden tot een pizza bodem.
- Verdeel het mengsel over een bakplaat en zorg dat het een egaal geheel wordt.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bak de pizza ongeveer 20 minuten in de oven totdat deze een lichte bruine kleur
krijgt. Haal de pizza uit de oven en beleg met ingrediënten naar keuze. Bijvoorbeeld tomatensaus, mozzarella, paprika en champignons.
Stop de pizza vervolgens nog tien minuten in oven van 180 graden
Top af met rucola.

Tags, , , ,

Serveertip

Een grote bloemkool, kan je wel 2 pizza bodems van maken...

Bron

Https://zorgnu.avrotros.nl/uitzendingen/achtergrondartikelen



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lieuwe777
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top