Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pizza
  6. pioppi bloemkool pizza

pioppi bloemkool pizza

Door: lieuwe777

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-10-2018

Ingrediënten 2 personen


Een halve bloemkool
1 ei
Zout en peper
Verse of gedroogde Italiaanse kruiden (oregano, basillicum)
70 gram geraspte kaas

pizza beleg:
tomatensaus, (ah pastasuas met italiaans kruiden 390 gr) rode ui - paprika - tomaat -- champignons - tonijn - ham - mozzarella (fetta)


Verder heb je nodig


Staafmixer / Keukenmachine (zie nog even naar tip)


Het Pioppi-dieet draait om gezond eten en koken met natuurlijke producten. Geen pakjes of zakjes, geen koolhydraten, wel veel groenten en goede vetten. Een pizza lijkt daar misschien niet aan te voldoen, maar deze pizza met een bodem van bloemkool is helemaal Pioppi-proof. En is ontzettend lekker...

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de bloemkool in roosjes en hak deze fijn (of gebruik de keukenmachine!).
- Doe de bloemkool vier minuten in de magnetron.
Waarschijnlijk is de bloemkool wat nat. Om het vocht eruit te halen kun je de
bloemkoolsnippers in een droge theedoek doen en dan uitknijpen.
- Mix de bloemkool samen met het ei, de kaas en de kruiden tot een 'beslag/deeg'.
- Verdeel het mengsel over een bakplaat en zorg dat het een egaal geheel wordt.
- Bak de pizza ongeveer 20 minuten in de oven totdat deze een lichte bruine kleur
krijgt. Haal de pizza uit de oven en beleg met ingrediënten naar keuze. Bijvoorbeeld tomatensaus, mozzarella, paprika en champignons.
Stop de pizza vervolgens nog zo'n tien minuten in de oven.
Top af met rucola.

Tags, , , ,

Serveertip

Ik heb de bloemkool eerst niet met machine bewerkt, maar de bloempjes rechtstreeks in magnetron gedaan. (al dat schoonmaken pfff)

Zat na magnetron soms wel wat bruine vlekjes op de bloempje, die ik heb dus even verwijderd, misschien wat te lang of te hoge stand. (moet ik nog even uitzoeken, waardoor dat komt)

Ik had nog fetta ivm griekse tomaten soep, (goed alternatief voor mozzarella)

Bron

Https://zorgnu.avrotros.nl/uitzendingen/achtergrondartikelen



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lieuwe777
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top