Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Bloemkoolschotel met champignons en spekreepjes

Bloemkoolschotel met champignons en spekreepjes

Door: pwiggers

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-10-2018

Ingrediënten 4 personen


700 gram aardappelen, niet al te kruimig, geschild in wat grotere blokjes gesneden
Bloemkool schoongemaakt, in middelgrote roosjes verdeeld ter grootte van de aardappelblokjes
Zout, peper
150 gram mager rookspek in reepjes of blokjes
10 gram boter
150 gram champignons, schoongemaakt in plakjes.
1 theelepel kerriepoeder

Kaassaus
40 gram (room)boter
40 gram bloem
4 dl melk
1 losgeklopt ei
Plm. 40 gram pittig belegen kaas


Verder heb je nodig


Pan
vergiet
ovenschaal
kleine pan voor de saus

Heerlijke bloeemkoolschotel

Weer eens een andere bloemkool dan met gehakt. De bloemkoolroosjes en de aardappelblokjes worden tegelijkertijd gekookt.
Daarna in de Ovenschaal gemengd met gebakken champignons en knapperig spek.
Lekkere saus erover en wat geraspte kaas en uit de oven.....lekker smullen.
N.B. Vind je het moeilijk zelf een kaassaus te maken dan zijn er van diverse merken zakjes kaassaus te koop.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onder-warmte.
Aardappelen samen met de bloemkool in water met zout beetgaar koken (plm. 10 tot 12 min). Goed laten uitlekken in een vergiet.
Spekreepjes bruin bakken in Koekenpan met 10 gram boter. Champignons even meebakken. Sjalotje + kerriepoeder toevoegen en ook even meebakken. Op smaak maken met peper en zout. Sjalotjes en spekreepjes door de aardappels en bloemkool mengen en overdoen in een ovenschaal.

Kaassaus:
Smelt de boter. Voeg de bloem in een keer toe. Goed roeren en even laten garen.(2 minuten).
Melk beetje voor beetje toevoegen tot een niet al te dikke saus ontstaat.
Maak de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Neem de saus van het vuur.
Meng het losgeklopte ei door de saus. Voeg de geraspte kaas toe en roer ook deze door de saus. Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Giet de saus over de bloemkoolschotel. Strooi eventueel nog wat kaas erover.

Zet de schaal plm. 20 tot 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de bloemkool een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Tags, , , , ,



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top