Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Zwitserse keuken
  5. Geschnetzeltes met cantharellen

Geschnetzeltes met cantharellen

Door: wilmiewillemse

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-10-2018

Ingrediënten 5 personen


- 600 gram (varkens)schnitzels, in reepjes gesneden
- 300 gram verse cantharellen
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- roomboter
- 2 el bloem
- 150 ml droge rode wijn
- 150 ml (paddenstoelen)bouillon
- 200 ml (kook)room
- peper en zout
- peterselie



Dit is een heerlijke variant op het klassieke recept van Zürcher Geschnetzeltes-van-kalfsvlees en champignons.
Het grote verschil zit hem in het gebruik van verse cantharellen en rode wijn. Verder heb ik hier, bij gebrek aan kalfsvlees, gekozen voor reepjes van varkensschnitzels. Kalfsvlees is en blijft natuurlijk een aanrader, maar je kunt ook heel goed kalkoen gebruiken. Mogelijkheden genoeg dus.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Bak de reepjes vlees in de hete boter en kruid ze met peper en zout.
- Voeg de gehakte knoflook, fijngesneden uien en schoongemaakte en eventueel in stukken gesneden cantharellen toe. Schep het door elkaar en laat het smoren.
- Strooi de bloem eroverheen en schep het goed door elkaar. Schep goed om anders plakt het aan de bodem.
- Voeg de rode wijn toe en breng het aan de kook, voeg de hete bouillon toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes stoven.
- Voeg tenslotte de room toe en breng het eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
- Strooi er vlak voor het serveren de fijngesneden peterselie overheen.
- Serveer het met tagliatelle (bandnoedels) of met rösti.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Lekker met tagliatelle of bandnoedels.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top