Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Ouderwetse broodschotel

Ouderwetse broodschotel

Door: johannaklunder

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-10-2018

Ingrediënten 4 personen


100 gram rozijnen (geweld in water)
1 goudreinet (geschild en in stukjes gesneden)
4 eetl. suiker
1 eetlepel kaneelpoeder
12 tot 14 sneetjes bruin of volkorenbrood, in kleine stukjes, met korst en al
vloeibare bak en braad (om de schotel mee in te vetten)
3 eieren: dooiers en eiwit gescheiden
2 eetlepels custardpoeder
een snufje zout
ongeveer 600 ml melk


Verder heb je nodig


Pan, mes, broodplank, Ovenschaal, invet-kwastje, mixer

Ouderwetse broodschotel
Ouderwetse broodschotel
Ouderwetse broodschotel
Ouderwetse broodschotel

Broodschotel is iets van vroeger, oma zal je kunnen vertellen dat men dit recept maakte als ze veel oud brood over hadden. Nu vries ik mijn brood zo in, dat ik nooit oud brood overhoudt. Gelukkig kan dit recept ook gewoon met normaal brood! Kortom, we gaan koken!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1: Zet de oven (electrisch) op 150 graden.
2: Doe 600 mililiter melk in een pan en doe daar het brood bij. Roer, zodat dit een pap wordt. Wordt het te stijf, doe er dan wat melk bij. De pap moet stevig zijn, maar de lepel hoeft er niet in te blijven staan.
3: Doe de eiwitten in een mengkom, doe daar een snufje zout bij en 1 eetlepel suiker. Klop dit stijf met Mixer of met de hand. Is het stijf? Voeg dan de custardpoeder toe en mix het nog even kort mee.
4. Voeg de appel, rozijnen, geklutste eidoorers en de overige suiker toe aan de pap en doe het gas uit.
5. Voeg het mengsel van punt vier, toe aan de mengkom van punt 3. Spatel dit door elkaar, maar mix dit niet!
6. Vet je ovenschaal in met de vloeibare bak en braad en schep het mengsel van punt vijf hierin.

Zet in de hete oven en kijk na een kwartier hoe het er uit ziet, wordt het al bruin?
Zet de oven dan lager. Het moet er ongeveer 30 minuten in.

Eet smakelijk!

Als er wat over is, kun je dit de volgende dag nog opwarmen in de magnetron.

Tags, , , , , , , , , , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van johannaklunder
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top