1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Asperges op Japanse wijze

Asperges op Japanse wijze

Door: marcdepester

  • Japans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-10-2018

Ingrediënten 4 personen



500 g asperges
4 sjalotjes
2 tl geroosterde sesamolie
2 el geraspte gemberwortel
1 el mirin
2 el lichte sojasaus
1 el oestersaus
1 el zwart sesamzaad


Asperges op Japanse wijze
Asperges op Japanse wijze

Bijzonder, en super lekker deze asperges op zijn Japanees

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schil de asperges en snijd ze in gelijke stukjes van ongeveer 4cm.
-Hak de sjalotjes fijn.
-Doe de sesamolie in een wok en roerbak de sjalotjes en geraspte gember 2 minuten op een matig hoog vuur.
-Voeg mirin, sojasaus en oestersaus toe en verhit 2 minuten.
-Doe de asperges erbij en roerbak 4 minuten of tot de asperges helder worden van kleur.

WERK AF:

Doe de sesamzaadjes erbij, serveer in diepe schoteltjes en werk af met wat gember.

Tags

Bron

Njam



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top