1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Zalm
  6. Zalm teriyaki met gember-citroen rijst

Zalm teriyaki met gember-citroen rijst

Door: Nerdforfun

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-10-2018

Ingrediënten 4 personen


2 stukjes zalm ( 200gr per stuk )
300 gr pandan rijst
1El Honing
1,5 eL soyasaus
1 tL vissaus
4 eL sesamzaadjes
400 gr Bladspinazie
1 duimstuk gember
1 Citroen
olie



Een dagje gezond en lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Zet het water op on de rijst te koken
- Meng de soyasaus, honing, vissaus en sesam zaat samen tot een dikke marinade
- Als het water kookt gier de rijst in de pan en kook het zoals op de verpakking staat, voeg aan het water de gember toe en het rasp van de limoen ( Als je geen rasp heb pak dan een dunschiller of een kaasschaaf)
- Glaceer de zalm met de marinade en bak met olie in de pan.
- Als de zalm bijna klaar is ( Medium rare of goed gaar) voeg de spinazie toe in de pan en bak het kort.

Pak een diep bord en leg als eerst het rijst neer , maak dan een bedje van spinazie en leg daar de zalm op.

Tags, , , , ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Nerdforfun
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top