1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Bananenbrood

Bananenbrood

  • Internationaal, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-10-2018

Ingrediënten 8 personen


3 rijpe bananen
50 gram ontpitte dadels
3 eieren
100 gram amandelmeel
50 gram havermout
1,5 theelepel bakpoeder
handje ongebrande noten (walnoten/amandelen/pecan/hazelnoten)
schepje lijnzaad/pompoenpitten
handje rauwe cacaonibs
zout


Verder heb je nodig


Oven
keukenmachine of blender
cakevorm


Volgens mijn moeder is dit goed voor mensen met dementie. Het is in ieder geval gewoon lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Verpulver de havermout in de Keukenmachine tot meel en zet apart in een kom.
Meng de bananen met de dadels in de keukenmachine tot een glad beslag.
Klop in een kom de eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Meng dit met de bananenpuree.
Voeg het amandel- en havermoutmeel toe aan het beslag en roer het goed door.
Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
Roer tot slot de noten, zaden/pitten en de cacaonibs erdoor.
Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en zet in de oven.
Bak het bananenbrood in 45-50 minuten af.
Als de bovenkant te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier.
Check of het gaar is daar er met een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog wanneer deze er weer uitgehaald wordt? Dan is het brood klaar.
Laat het brood afkoelen op een rooster.

Serveertip

PAS OP: Denk niet, ik houd van chocolade ik doe er wat extra cacoanibs in. Het brood wordt dan bitter!

Bron

Geen idee. Mijn moeder heeft het ergens uitgeknipt en aan mij gegeven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van famstam


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van famstam
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top