***BIBIMBAP BEEF BOWL***

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Bibimbap is een echte Koreaanse Klassieker !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
=300 gram Basatirijst
=2 eetl.Zonnebloemolie.
=1 teentje Knoflook,(geperst)
=400 gram Rundergehakt.
=2 cm verse Gember,(geschild en geraspt)
=2 eetl Sojasaus.
=2 eetl.zoete chilisaus(extra om te serveren)
=4 eetl.Sesamzaad..
=1 eetl.Sesamolie.
=600 gram Spinazie (panklaar)
=2 Wortels, geschrapt en geraspt.
=1 bosje Radijs, in dunne plakjes.
=4 Eieren.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
++2 KOEKENPANNEN++
++4 KOMMEM++

Bereidingswijze

1.Kook de rijst.Verhit intussen 1 eetl.zonnebloem-
olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook in circa 2 minuten.
Voeg het gehakt,de gember.,sojasaus en chilisaus toe en bak
het gehakt rul en goudbruin.
2.Rooster het sesamzaad in een droge hete koekenpan en houd
apart.Verhit de sesamolie in een koekenpan en laat hierin de
spinazie slinken. Schep wat rijst in het midden van 4 kommen.
3.Leg vervolgens de spinazie,wortel,radijsjes en het gehakt naast
elkaar erbij.Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak
hierin 4 spiegeleieren. Leg de eieren op de rijst en bestrooi met
sesamzaad.
Serveer met extra chilisaus.

Bron

MCD Super

Serveertip

*WIJNTIP:* Vul je glas met een Merlot VR Van Hardys.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

harry_bijl avatar
harry_bijl

Doorsturen

Home Recepten