Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Portugese keuken
  5. Octopus-bonenschotel

Octopus-bonenschotel

Door: magdas

  • Portugees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-10-2018

Ingrediënten 4 personen


2 el olijfolie + extra om te besprenkelen
1 kg octopus*, schoongemaakt, tentakels eraan gelaten
1 rode chilipeper, fijngesneden
+ extra fijngesneden peper voor erover
3 tenen knoflook, geperst
800 g tomatenblokjes uit blik (2 blikjes)
700-800 g cannellinibonen** uit blik (2 blikjes), afgespoeld en uitgelekt
35 g jonge spinazieblaadjes
250 g groene kabochapompoen +, geschild en op een mandoline (kookwinkel) in
1 mm dunne plakjes geschaafd
kleine basilicumblaadjes, voor erover


Verder heb je nodig


Grote pan of wok

Octopus-bonenschotel
Octopus-bonenschotel

=18pxDeze rijkgevulde octopus-bonenschotel is het perfecte gerecht om octopus in te verwerken. Proef het vlees regelmatig; zacht als boter is €ie het lekkerst. Heb je geen mandoline? Neem dan blokjes pompoen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit in een grote pan of wok met deksel waarin de octopus past 1 el olie op matig tot hoog vuur. Schep hierin de octopus met de chilipeper en knoflook 2 min. om tot hij rood kleurt. Schenk er 4 el water bij en breng aan de kook. Stoof de octopus op laag vuur afgedekt gaar in ± 45 min. of langer.

Neem de octopus uit het stoofvocht. Laat afkoelen tot je €m kunt vastpakken en wrijf met keukenpapier het dunne vlies er zoveel mogelijk eraf. Snijd de tentakels eraf en snijd de kop in dikke repen. Zet weg tot gebruik.

Voeg de tomaten en bonen toe aan de pan met het stoofvocht en breng aan de kook op hoog vuur. Draai het vuur halfhoog en laat ± 10 min. inkoken onder af en toe omscheppen.

Verhit intussen de rest van de olie in een Koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de stukken octopus ± 3 min. per kant tot ze licht kleuren en schroeiplekjes krijgen. Houd warm. Voeg de spinazie en pompoen toe aan de bonenschotel en schep om tot ze net gaar zijn. Voeg evt. nog een klein beetje water toe als de saus te dik is. Schep in kommen en verdeel de octopus erover. Besprenkel met wat olie en bestrooi met zout, peper, basilicum en fijngesneden rode peper.

Tags, , , ,

Serveertip

* Bestel octopus tijdig bij de viswinkel.
**Cannellinibonen koop je bij natuurwinkels. Of gebruik witte bonen, die zijn wat kleiner.

Bereiden ± 35 min. / octopus stoven ± 45 min.

Bron

Delicious



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magdas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top