Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Appeltaartjam

Appeltaartjam

Door: wilmiewillemse

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-10-2018

Ingrediënten 1 personen


- 1 kg friszure appels (James Grieve, Goudrenet)
- 1 citroen (sap)
- 75 gram rozijnen
- 50 gram walnoten (gehakt)
- 1 kaneelstokje
- 200 gram geleisuiker speciaal
- 1 borrelglaasje Calvados (Rum of Amaretto kan ook)
- 300 ml water of appelsap


Verder heb je nodig


Stamppotstamper


 Ik denk dat iedereen die van appeltaart houd, en dat zijn er velen, ook wel zullen smullen van deze appeltaartjam.
Je kunt het ook appeltaart in een potje noemen.
Ik maakte deze heerlijk jam met een gedeelte van de opbrengst van mijn eigen appelboom(pje).
Ik weet eerlijk gezegd het appelsoort niet, wel weet ik dat het een friszure appel is die me doet denken aan de 'James Grieve' die wij vroeger bij de appelboer kochten.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Schil de appels, snij ze in stukjes en doe ze in een pan.
- Voeg het water (of appelsap) Calvados (evt. Rum of Amaretto) kaneelstokje en de rozijnen toe en breng dit aan de kook.
- Laat het ongeveer 10 minuutjes zachtjes koken en maak de appels eventueel nog een beetje fijner met een stamppotstamper (let op het kaneelstokje).
- Voeg dan de suiker en de walnoten toe en laat dit nog een paar minuutjes zachtjes koken zodat de suiker goed is opgelost.
- Schep dan de jam in goed schoongemaakte potjes (vaatwasser of sodawater) draai het deksel er goed vast op en zet de potjes 5 minuten op zijn kop. Daarna kun je ze omdraaien. Let op dat de potjes goed vacuüm zijn. Dit kun je controleren door met je vinger op het deksel te duwen, deze mag niet 'klikken'.
- Bewaar de potjes jam op een koele en donkere plaats, bij voorkeur in de kelder. Na opening kun je de jam het beste in de koelkast bewaren.

Tags, , , , , ,



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top