Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Rode Vruchten Cheesecake

Rode Vruchten Cheesecake

Door: Philadelphia2019

  • Amerikaans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 03-10-2018

Ingrediënten 8 personen


Bodem:
150 g Bastognekoeken
50 g boter

Taart:
400 g Philadelphia Naturel
55 cl slagroom
4 blaadjes gelatine
100 g poedersuiker + 5 eetlepels
2 stuks eiwit
1 theelepel vanille extract

Decoratie:
200 g verse rode vruchten (aardbeien, frambozen, blauwe bessen)
rode vruchtensaus
basilicumblaadjes


Verder heb je nodig


Cheesecake form


A classic !

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Vet de springvorm in en bekleed de onderkant en zijkanten met bakpapier. Verkruimel de koekjes met de boter in een Keukenmachine. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Zet het gedurende 30 minuten in de koelkast.

2. Week de gelatine blaadjes 5 minuten in een kom met koud water, daarna goed uitknijpen. Doe alvast 5 eetlepels van de slagroom in een kom en zet dit voor 10 à 15 seconden in de magnetron. Laat de (uitgeknepen) gelatine blaadjes hierin smelten en roer dit mengsel tot het afgekoeld is.

3. Klop de Philadelphia samen met de poedersuiker in 3 minuten tot een smeuïg geheel. Klop in een andere kom de slagroom stijf en voeg ondertussen één voor één de 5 eetlepels poedersuiker toe. Zet dit vervolgens in de koelkast.

4. Meng met een garde het gelatine mengsel met het Philadelphia mengsel tot een gladde massa. Klop in een aparte kom het eiwit stijf. Meng nu voorzichtig de opgeklopte slagroom met het gelatine / Philadelphia mengsel. Vervolgens meng je dit mengsel met het opgeklopte eiwit.

5. Haal de springvorm uit de koelkast en schep het cheesecake mengsel in de vorm. Bestrijk de oppervlakte met een lepel. Dek losjes af met plastic folie en laat het 4 uur rusten in de koelkast. Als de cheesecake klaar is om te serveren verwijder dan de springvorm en de plastic folie.

6. Garneer met verse rode vruchten (aardbeien, frambozen, blauwe bessen), rode vruchtensaus en basilicumblaadjes.

Tags,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Philadelphia2019
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top