Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Knol­sel­de­rij-mos­terd­soep

Knol­sel­de­rij-mos­terd­soep

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-10-2018

Ingrediënten 4 personen


1 knolselderij
1 teen knoflook
2 el traditionele olijfolie
150 g gesneden uien
2 groentebouillontabletten
3 el grove Zaanse mosterd
1 liter kokend water
12½ g verse bieslook



De milde aromatische smaak van knolselderij doet het goed bij het pittige van de mosterd in deze soep.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schil de knolselderij en snijd in blokjes.
-Snijd de knoflook fijn.
-Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de knolselderij, knoflook en ui 3 min en roer regelmatig.
-Voeg de bouillontabletten, kokend water en de mosterd toe.
-Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan.
-Snijd ondertussen de bieslook fijn.
-Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
-Bestrooi met de bieslook.

.

Tags

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top