Mexicaanse ovenschotel lekker romig en snel klaar in 30 minuten

  • Mexicaans, Ovenschotel
  • 10-20 min.
  • Mexicaanse ovenschotel lekker romig en snel klaar in 30 minuten

    Mexicaanse ovenschotel lekker romig en snel klaar in 30 minuten

    Mexicaanse ovenschotel lekker romig en snel klaar in 30 minuten

Gesmuld van deze heerlijke en snelle Mexicaanse ovenschotel. Lekker met geruld gehakt, Mexicaanse groentemix en natuurlijk bonen.
Ik had nog wat roomkaas over dat heb ik door de ovenschotel gemengd. Dat maakte de ovenschotel nog veel lekkerder.
Geen picadillokruiden? Gebruik dan je eigen samenstelling van Mexicaanse kruiden (leuke tips)

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gram rundergehakt
2 eetlepels zonnebloemolie
400 gram Mexicaanse groentemix
3 eetlepels Chipotle saus (in plaats hiervan kun je ook chiliaus gebruiken)
100 gram tomatenblokjes (uit blik)
2 tl. Piccadillo kruiden van Jonnie Boer (of eigen kruidenmix zie bij leuke tips)
1 blik donkere kidneybonen (inhoud plm. 400 gram)
100 gram roomkaas (zonder kruiden)
100 gram pittige belegen geraspte kaas
½ zak tortillachips
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1250,08 kcal
Koolhydraten 87,96 g
Eiwitten 66,81 g
Vetten 65,02 g
Benodigdheden
Wok
vergiet
ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Spoel de kidneybonen goed af en laat ze uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in de wok.
Bak hierin het rundergehakt rul en bijna gaar.
Maak het gehakt op smaak met peper en zout en de picadillokruiden.
Voeg de roerbakgroente toe en bak deze een paar minuten al omscheppend mee tot de groenten beetgaar zijn.
Voeg Chipotle saus en de tomatenblokjes toe, roer goed door en breng eventueel nog een beetje op op smaak met zout. Roer de kidneybonen erdoor en warm alles nog een paar minuten al omscheppend door.
Roer de roomkaas erdoor net zolang tot de roomkaas is gesmolten.
Doe nu alles in een Ovenschaal. Strooi de helft van de geraspte kaas erover..
Maak de tortillachips iets kleiner en verdeel ze over de ovenschaal.
Srooi de rest van de kaas hierover.

Zet de schaal ongeveert 20 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten..
Let op dat de kaas niet bruin wordt.

Serveertip

Mexicaanse kruidenmix: 4 tl paprikapoeder, halve tot 1 tl cayennepeper, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl komijn, halve tl zout, snufje zwarte peper (afkomstig van www.lekkerensimpel.com)
Neem in plaats van roomkaas 100 ml crème fraîche.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten