Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Mexicaanse ovenschotel lekker romig en snel klaar in 30 minuten

Mexicaanse ovenschotel lekker romig en snel klaar in 30 minuten

Door: pwiggers

wat een lekkere ovenschotel

gemakkelijk met Mexicaanse groentemix en kidneybonen

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-10-2018

Gesmuld van deze heerlijke en snelle Mexicaanse ovenschotel. Lekker met geruld gehakt, Mexicaanse groentemix en natuurlijk bonen.
Ik had nog wat roomkaas over dat heb ik door de ovenschotel gemengd. Dat maakte de ovenschotel nog veel lekkerder.
Geen picadillokruiden? Gebruik dan je eigen samenstelling van Mexicaanse kruiden (leuke tips)

Ontdek meer:

Ingrediënten 2 personen


250 gram rundergehakt
2 eetlepels zonnebloemolie
400 gram Mexicaanse groentemix
3 eetlepels Chipotle saus (in plaats hiervan kun je ook chiliaus gebruiken)
100 gram tomatenblokjes (uit blik)
2 tl. Piccadillo kruiden van Jonnie Boer (of eigen kruidenmix zie bij leuke tips)
1 blik donkere kidneybonen (inhoud plm. 400 gram)
100 gram roomkaas (zonder kruiden)
100 gram pittige belegen geraspte kaas
½ zak tortillachips


Verder heb je nodig


Wok
vergiet
ovenschaal


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Spoel de kidneybonen goed af en laat ze uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in de wok.
Bak hierin het rundergehakt rul en bijna gaar.
Maak het gehakt op smaak met peper en zout en de picadillokruiden.
Voeg de roerbakgroente toe en bak deze een paar minuten al omscheppend mee tot de groenten beetgaar zijn.
Voeg Chipotle saus en de tomatenblokjes toe, roer goed door en breng eventueel nog een beetje op op smaak met zout. Roer de kidneybonen erdoor en warm alles nog een paar minuten al omscheppend door.
Roer de roomkaas erdoor net zolang tot de roomkaas is gesmolten.
Doe nu alles in een Ovenschaal. Strooi de helft van de geraspte kaas erover..
Maak de tortillachips iets kleiner en verdeel ze over de ovenschaal.
Srooi de rest van de kaas hierover.

Zet de schaal ongeveert 20 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten..
Let op dat de kaas niet bruin wordt.

Tags, , , ,

Serveertip

Mexicaanse kruidenmix: 4 tl paprikapoeder, halve tot 1 tl cayennepeper, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl komijn, halve tl zout, snufje zwarte peper (afkomstig van www.lekkerensimpel.com)
Neem in plaats van roomkaas 100 ml crème fraîche.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top