lekkere risotto met paddestoelen en port

  • Italiaans, Vegetarisch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-07-1999

Een lekker vegetarisch gerecht uit Italie met verschilende soorten paddestoelen en een beetje port als finishing touch ! Smullen !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bakje oesterzwammen, 1 bakje kastanjechampignons, 300 gr risottorijst, 1 of 2 dl port (naar smaak), 1 groentebouillontablet, zakje verse knoflookbieslook, boter, stukje parmezaanse kaas (50 - 100 gr), 2 theel. gedroogde marjoraan, 2 uien, ca. 8 dl water
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

de uien pellen en snipperen (fijn), paddestoelen schoonvegen en in plakjes snijden (niet te dun).
De helft van de parmezaanse kaas met de kaasschaaf schaven en de rest van de parmezaanse kaas raspen.

Bereidingswijze

De boter in een grote pan verhitten en de ui met de marjoraan circa 1 minuut zacht fruiten. Vervolgens de rijst toevoegen en goed mengen. Even kort bakken (2 minuten) tot de rijstkorrels glanzen. Dan de paddestoelen, het water en de port toevoegen. Alles aan de kook brengen. Nu de bouillontablet boven de pan verkruimelen en goed mengen.
De risotto onafgedekt ca. 15 minuten koken totdat het water bijna helemaal is opgenomen door de rijst en de paddestoelen.
De geraspte kaas door de risotto mengen.

Serveertip

De risotto opdienen op voorverwarmde borden. De geschaafde kaas op de risotto leggen en de risotto garneren met knoflookbieslook (aan tafel met schaar fijnknipen boven bord).

Serveren met een lekkere volle rode wijn, bijvoorbeeld een stevige cote du rhone.

Je kunt deze risotto ook serveren bij een vleesgerecht, dan iets minder rijst en paddestoelen gebruiken (en ook de rest daarop aanpassen). Zelf maak ik het nog wel eens in combinatie met de parelhoen met paddestoelen (zie recept op eigen pagina).


(lekker recept uit de AH kookboeken)

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 30-07-2003

Lijkt me hardstikke lekker. Ga ik zeker maken. Bedankt, Petra

wendycuijpers avatar
wendycuijpers 31-10-2000

Hoi, dit recept staat absoluut bij mijn favorieten. Ontzettend lekker, en helemaal af met een salade van veldsla/spinazie en peer. Perfect. Groetjes, Wendy

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten