Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Appeltaart
  5. Verrukkelijke appeltaart met walnoten en amaretti

Verrukkelijke appeltaart met walnoten en amaretti

Door: pwiggers

  • Duits
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-10-2018

Ingrediënten 12 personen


150 gram suiker
150 gram zachte boter
3 eieren (M)
mespunt zout
200 gram magere kwark
200 gram gemalen amandelen
100 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram amarettini in grove stukjes gehakt (Italiaanse bitterkoekjes)
Sap van 1 citroen
Plm. 800 gram appels in kleine stukjes
3 eetlepels rozijnen, gewassen
75 gram walnoten, grof gehakt
Abrikozenjam


Verder heb je nodig


Springvorm (24 cm Ø)
handmixer of keukenmachine
bakpapier
2 kommen (één voor het deeg en één voor de appels)
pannetje en zeef voor de jam

Heerlijke appeltaart met knapperige noten. Een echte herfsttaart.

Heerlijke appeltaart met walnoten en amaretti. In het deeg zit kwark verwerkt en gemalen amandelen. Heb je een handmixer dan is deze taart heel snel te maken en kan niet mislukken. Bij een vergadering heb ik deze appeltaart getrakteerd. Viel bij allemaal in de smaak. Moest gelijk 10x het recept afdrukken. Helaas geen stukje voor Rob mijn man.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Appels schillen, klokhuis verwijderen. Appels in kleine stukjes snijden.
Appels mengen met walnoten en rozijnen en de helft van het citroensap.

Oven voorverwarmen op 180 graden boven- en onder-warmte of 160 graden hete-lucht.

Bodem van een springvorm (24 cm Ø) met bakpapier bekleden.
Rand van de springvorm invetten met boter en met wat bloem bestrooien.

Boter en suiker met de handmixer crèmig kloppen. Eieren één voor één toevoegen en wat zout erdoor mixen. Kwark en de helft van het citroensap erdoor mixen.

Gemalen amandelen en zelfrijzend bakmeel door elkaar mengen en door het kwarkbeslag spatelen. Je kunt het deeg er ook heel kort doorheen mixen..
Deeg verdelen over de springvorm. Over het deeg ¾ van de amarettini verdelen.
Rest amarettini door de appelstukjes mengen.
Appelmengsel over het deeg verdelen en iets aandrukken.

Springvorm iets onder het midden van de voorverwarmde oven plm. 50 tot 60 minuten bakken. Af laten koelen.
Abrikozenjam verwarmen. Door een zeef strijken en de warme jam over de taart verdelen.

Tags, , , , ,

Serveertip

Ook lekker met een scheutje rum door het appelmengsel.
In plaats van walnoten zijn gehakte hazelnoten of gehakte amandelen gebruiken,



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top