Gevulde vijgen (Tapas)

  • Spaans, Borrelhapje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 01-10-2018
  • Gevulde vijgen (Tapas)

    Gevulde vijgen (Tapas)

    Gevulde vijgen (Tapas)

  • Gevulde vijgen (Tapas)

    Gevulde vijgen (Tapas)

    Gevulde vijgen (Tapas)

  • Gevulde vijgen (Tapas)

    Gevulde vijgen (Tapas)

    Gevulde vijgen (Tapas)

  • Gevulde vijgen (Tapas)

    Gevulde vijgen (Tapas)

    Gevulde vijgen (Tapas)

  • Gevulde vijgen (Tapas)

    Gevulde vijgen (Tapas)

    Gevulde vijgen (Tapas)

Dit heerlijke hapje gaat prima samen met een aantal andere tapasgerechten. Je kunt het ook serveren als amuse of voorgerecht of gewoon als hapje bij de borrel.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
- 5 verse vijgen
- 100 gram (zachte) geitenkaas
- 5 plakjes Serrano ham
- handvol hazelnoten (gehakt)
- enkele takjes tijm
- honing
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Snij de topjes van de vijgen en snij ze kruislings in. (het onderste gedeelte moet aan elkaar blijven zitten).
- Vouw een plakje Serrano ham dubbel en leg het in het midden van de opgesneden vijg.
- Doe de geitenkaas bovenop de ham, ris de blaadjes van de tijm en verdeel ze over de vijgen.
- Strooi de gehakte hazelnoten eroverheen en knijp er wat honing op.
- Zet ze 5 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden en zet ze de laatste (2) minuten op grill stand.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten