Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Gevulde vijgen (Tapas)

Gevulde vijgen (Tapas)

Door: wilmiewillemse

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 01-10-2018

Ingrediënten 5 personen


- 5 verse vijgen
- 100 gram (zachte) geitenkaas
- 5 plakjes Serrano ham
- handvol hazelnoten (gehakt)
- enkele takjes tijm
- honing



Dit heerlijke hapje gaat prima samen met een aantal andere tapasgerechten. Je kunt het ook serveren als amuse of voorgerecht of gewoon als hapje bij de borrel.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Snij de topjes van de vijgen en snij ze kruislings in. (het onderste gedeelte moet aan elkaar blijven zitten).
- Vouw een plakje Serrano ham dubbel en leg het in het midden van de opgesneden vijg.
- Doe de geitenkaas bovenop de ham, ris de blaadjes van de tijm en verdeel ze over de vijgen.
- Strooi de gehakte hazelnoten eroverheen en knijp er wat honing op.
- Zet ze 5 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden en zet ze de laatste (2) minuten op grill stand.

Tags, , , , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top