1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. pittige gamba's in sweet chilisaus met rijst en wokgroente

pittige gamba's in sweet chilisaus met rijst en wokgroente

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-09-2018

Ingrediënten 4 personen


300 gram rijst
1 zak wok groente naar keuze
20 gamba's schoongemaakt
2 tenen knoflook fijngesneden
2 centimeter verse gember geschild en geraspt
2 theelepels rijstazijn
2 theelepels maïzena
snuf peper en zout
3 theelepels oestersaus
1/2 eetlepel bruine suiker
2 theelepels sojasaus
1,5 eetlepel ketchup
1/2 groentebouillonblokje
3 eetlepels sweet chilisaus
1 rode peper fijngesneden
1 ui fijngesneden
1 eetlepel ketjap manis
2 bosui fijngesneden
olie


pittige gamba's in sweet chilisaus met rijst en wokgroente

pittige gamba's in sweet chilisaus

pittige gamba's in sweet chilisaus

Een heerlijk pittig hoofdgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Meng de gamba's met een snuf peper, zout, rijstazijn, en maïzena.
Meng in een schaaltje de oestersaus, sojasaus, suiker, chilisaus, ketjap manis en ketchup.
Verhit een scheut olie in een wok of hapjespan en fruit de ui, rode peper, gember, knoflook en het halve bouillonblokje.
Voeg de garnalen toe en bak deze voor 1 minuut.
Voeg dan de saus toe en bak op hoog vuur mee voor 2-3 minuten tot de gamba's gaar zijn.
Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik is.
Bestrooi op het laatst met de bosui.
Wok de groente en serveer de pittige gamba's met rijst en de wok
groenten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top