Rode curry met kip
- Thais, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Zonder pakjes of zakjes zelf rode curry maken is heel makkelijk en leuk om te doen. Ik maak mijn rode curry met kip, aubergine en paprika. Vergeet de limoenblaadjes niet, deze geven een authentieke smaak aan je curry. Eet smakelijk!
Ingrediënten 4 recipe.people
Voor de currypasta:2 el olie
3 rode pepers
2 stengels citroengras
2 cm verse gember
2 sjalotten
3 teentjes knoflook, gepeld
1 tl komijnzaad
1 tl korianderzaad
1 el suiker
1 tl zout
300 g basmati rijst
500 g kippendijreepjes
1 courgette, in blokjes genseden
1 paparika, in reepjes gesneden
5 g verse basilicum (of Thaise basilicum)
5 limoenblaadjes
200 ml kokosmelk
2 limoentjes ter garnering
1 rode peper ter garnering
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 723,37 kcal |
Koolhydraten | 83,98 g |
Eiwitten | 32,16 g |
Vetten | 27,94 g |
Benodigdheden
KeukenmachineBereidingswijze
1. Verwijder de zaadjes uit de rode pepers, snijd de harde onderkant van de citroengras en snijd in stukken. Doe de citroengras en rode pepers met alle andere ingrediënten voor de rode curry pasta in de Keukenmachine en maal fijn.
2. Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
3. Doe de kip in de pan met 2 el van de rode currypasta en bak op hoog vuur. Voeg dan de aubergine en de paprika toe.
4. Doe de limoenblaadjes en de basilicum ook in de pan en bak kort mee. Schenk de kokosmelk bij het geheel en laat ongeveer 5 minuten op laag vuur sudderen.
5. Besprenkel de curry met een beetje limoensap. Schep de rijst in een grote kom en doe daar de curry overheen. Garneer met verse basilicum, limoen partjes en rode peper.