Japans eenpansgerecht met zalm
- Japans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Rijst, paksoi, gerookte zalm en kruiden: alles gaat in één pan ! Shichimi Togarashi is in Japan een populaire specerijenmelange. Shichi betekent zeven in het Japans en verwijst naar de zeven specerijen in deze melange. Deze pittige, warme melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals szechuanpeper en nigellazaad. Heerlijk voor vleesgerechten of voeg het eens toe in een soep of noedelgerecht.
Bereidingswijze
-Schil en rasp de gember.
-Snijd de paksoi in repen van 2 cm.
-Doe de rijst, gember, misopasta, het wit van de paksoi en de kruiden in een pan van ca. Ø 30 cm. Schenk het water erbij en breng aan de kook.
-Laat ca. 12 min. zonder deksel op de pan zachtjes koken en schep af en toe om.
-Voeg na 6 min. de peultjes en het groen van de paksoi toe.
-Neem de pan van het vuur.
-Verdeel de zalm in stukken over de rijst.
-Bestrooi het gerecht met het sesamzaad.
Bron
AH
Serveertip
Serveertip:
Lekker met fijngesneden bosui.