Ja­pans een­pans­ge­recht met zalm

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-09-2018
  • Ja­pans een­pans­ge­recht met zalm

    Ja­pans een­pans­ge­recht met zalm

    Ja­pans een­pans­ge­recht met zalm

  • Ja­pans een­pans­ge­recht met zalm

    Ja­pans een­pans­ge­recht met zalm

    Ja­pans een­pans­ge­recht met zalm

Rijst, paksoi, gerookte zalm en kruiden: alles gaat in één pan ! Shichimi Togarashi is in Japan een populaire specerijenmelange. Shichi betekent zeven in het Japans en verwijst naar de zeven specerijen in deze melange. Deze pittige, warme melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals szechuanpeper en nigellazaad. Heerlijk voor vleesgerechten of voeg het eens toe in een soep of noedelgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 cm verse gember
1 struik paksoi
300 g pandanrijst
20 g witte instant misosoep
1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi
800 ml water
200 g peultjes
250 g warmgerookte zalmstukken
2 el sesamzaad
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Schil en rasp de gember.
-Snijd de paksoi in repen van 2 cm.
-Doe de rijst, gember, misopasta, het wit van de paksoi en de kruiden in een pan van ca. Ø 30 cm. Schenk het water erbij en breng aan de kook.
-Laat ca. 12 min. zonder deksel op de pan zachtjes koken en schep af en toe om.
-Voeg na 6 min. de peultjes en het groen van de paksoi toe.
-Neem de pan van het vuur.
-Verdeel de zalm in stukken over de rijst.
-Bestrooi het gerecht met het sesamzaad.

Bron

AH

Serveertip

Serveertip:
Lekker met fijngesneden bosui.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten