Martijn's burger met salade
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 27-09-2018
Lekkere burger met een simepele salade
Ingrediënten 2 personen
Voor de burger250 gram gehakt (20% vet is het beste)
1 teentje knoflook
1 kleine ui
1 eetlepel Worcestershire saus (of 1 eetlepel sojasaus met paar druppels Tabasco)
1 theelepel peper
1 theelepel versgemalen zwarte peper
Het broodje
2 bolletjes (bij voorkeur bakkersbollen of bijv. een Italiaanse bol
1 ui
6 reepjes ontbijtspek (of 2 ronde)
1 tomaat
1 Caribische komkommer
Paar jalapeno's (naar smaak)
2 eieren
2 eetlepels barbecuesaus
2 plakken cheddar kaas
Salade
1 krop sla
1 komkommer (eventueel 2 (kleine) Caribische komkommers)
1 tomaat
Beetje peper
Beetje zout
Olijfolie
Bereidingswijze
Snij 1 (kleine) ui fijn
Snij de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers
Roer de ui, knofloof, peper, zout en worcestershire saus door elkaar in een grotere kom
Voeg het gehakt toe
Kneed het geheel goed door, maar niet te hard.
Maak 2 gelijke delen van (+- 125 gram per burger)
Maak een losse bal van de delen en druk deze zachtjes plat naar een (ongeveer) 2 cm dikke schijf).
Maak in het midden een kuiltje van een halve centimeter diep. Hiermee voorkom je dat de burger gaat zwellen
Zet de BBQ aan voor een temperatuur van 250 graden, directe bereiding.
Snij de Italiaanse bollen door midden
Bak 6 reepjes ontbijtspek goudbruin en leg op een stuk keukenrol
Neem 2 bladeren van de krop sla en leg deze op de onderkant van de Italiaanse bollen (1 blad per broodje)
Snij 1 tomaat in plakken
Snij 1 tomaat in kleine blokjes
Snij 1 Caribische komkommer in repen
Snij 2 Caribische komkommers in kleine blokjes
Snij de salade fijn
Voeg de salade, blokjes tomaat, blokjes komkommer samen met wat peper en zout in een kom en roer door.
Snij 1 ui in ringen
Als de BBQ op temperatuur is, leg je de 2 burgers de BBQ. Direct methode en sluit de deksel
Na 3 tot 4 minuten draai je de burgers om. Leg de plakken cheddar op de burgers en eventueel de ringen ui. Sluit de deksel
Bak 2 eieren, met hele dooier, in de pan
Na 2,5 minuut smeer je wat barbecuesaus over de kaas en leg je de Italiaanse bollen op de BBQ (indirect)
Na 2 minuten haal je de burgers en bollen van de BBQ
Op de sla leg je de repen ontbijtspek en dan de burger
Op de burger leg je de uienringen, Caribische komkommer repen en jalapeno's. Als laatste het ei, gevolgd door de top van de Italiaanse bol
Bron
Bbq-helden.nl
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties